o nás
Asijské menu restaurace Sia vychází z tradičních receptů, postupů a technologií, které jsme obohatili o zkušenosti a nápady mezinárodního týmu šéfkuchaře Jiřího Štifta. Pod jeho vedením v něm spolupracují kuchaři z Indonésie, Nepálu, Indie, Vietnamu, Thajska, Malajsie, z Moravy i Číny.
Interiér restaurace odkazuje na exotickou poetiku asijských tržišť. I u nás se příprava jídel odehrává v otevřené kuchyni, a to ve třech patrech a přímo před hosty. Ti mohou sledovat výrobu domácích nudlí a čínských knedlíčků dim sum, porcování pekingské kachny nebo přípravu masa a ryb na japonském grilu robata.
Po vzoru asijského způsobu stolování servírujeme i my jednotlivé pokrmy doprostřed stolu, a to podle toho, jak jsou v kuchyni dokončovány. Během oběda nebo večeře tak hosté ochutnají více jídel a návštěva u nás není jen chuťovým, ale také vizuální zážitkem sdíleným s přáteli a rodinou kolem stolu.
Exotické přísady dovážíme přímo z Asie, suroviny dostupné u nás pak odebíráme od ověřených dodavatelů z nejbližšího okolí. Nabídku jídel jsme doplnili svými originálními, Asií inspirovanými koktejly a výběrem unikátních čajů.